Apotheek – Huisartsenpraktijk Bakkeveen – Bakkeveen

Apotheek

LET OP. Wijziging per 31 december 2022:

Wanneer de praktijk is gesloten kunt u de medicatiebestelling niet meer ophalen in Wijnjewoude. 

 

De apotheek is geopend voor het ophalen van medicijnen op werkdagen van 08.00-12.30 uur en van 16.00- 17.00 uur.

Op maandag en dinsdag van 16.00 -17.30 uur.

De apotheek is op de volgende data gesloten in verband met nascholing of vakantie:

19 februari t/m 23 februari 2024

 

Graag tijdig uw herhaalmedicatie bestellen.

 

Baxter:

Heeft u moeite met het innemen van uw medicijnen of vergeet u er weleens een?Dan kunnen wij u helpen. Wij kunnen uw geneesmiddelen dan per week, per dag en per tijdstip apart verpakken (‘Baxteren’). Voor meer informatie kunt terecht bij onze apothekersassistentes Ans en Fokelien.

Openingstijden

De apotheek is de gehele dag geopend. Medicijnen voorgeschreven tijdens het spreekuur kunt u (mits op voorraad) direct meenemen. Medicijnen die voor  16 uur besteld zijn, kunnen twee werkdagen later gehaald worden tussen 16.00 uur en 17.00 uur (maandag en dinsdag tot 17.30 uur). Herhalingsrecepten kunt u op verschillende manieren bestellen:

1. Via de website
2. Telefonisch: 0516 – 54 13 50
3. Via  de app UwZorgonline
4. Inleveren van de doosjes/etiketten in de brievenbus

 

Uitwisseling (medicijn)gegevens

Bezoekt u soms een specialist, een waarnemende arts of een andere apotheek? Het is belangrijk dat andere zorgverleners op dat moment een (relevant gedeelte) van uw dossier kunnen raadplegen. Hiervoor is een aantal jaren geleden het Landelijk Schakelpunt (LSP) opgericht.

Wat is het Landelijk Schakelpunt?
Het Landelijk Schakelpunt (LSP) is een netwerk waar zorgverleners op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij de huisarts en apotheek. Daar kunnen andere zorgverleners, via het Landelijk Schakelpunt, de belangrijkste informatie inzien.

Worden mijn medische gegevens zonder toestemming gedeeld?
Nee, u moet zelf toestemming voor geven voor uitwisseling van uw medische gegevens. U kunt deze toestemming geven aan uw huisarts en aan uw apotheek. Als u toestemming geeft, melden zij u aan bij het Landelijk Schakelpunt. Door toestemming te geven aan uw huisarts kan uw huisarts een deel van de gegevens uit uw huisartsdossier delen. Door toestemming te geven aan uw apotheker kan uw apotheker een deel van de gegevens uit uw medicatiedossier delen. In uw medicatiedossier bij uw apotheker staat:

  • De medicatie die u hebt gekregen;
  • Uw intoleranties, contra-indicaties en allergieën.

Kan elke zorgverlener al mijn medische gegevens raadplegen?
Nee, niet elke zorgverlener mag en kan al uw medische gegevens inzien. Alleen waarnemend huisartsen kunnen informatie bij uw huisarts inzien. Dit is bijvoorbeeld het geval als u op de huisartsenpost komt. Deze waarnemend huisarts mag alleen de gegevens inzien die hij nodig heeft voor uw behandeling. Andere zorgverleners kunnen uw huisartsendossier niet inzien.

Zorgverleners die uw medicatiedossier bij uw apotheek kunnen inzien:

  • De (waarnemend) huisarts
  • Andere (dienst)apotheken
  • Medisch specialisten (in ziekenhuizen en andere aangesloten zorginstellingen)

Andere zorgverleners, zoals bedrijfsartsen en arbo-artsen, zorgverzekeraars en de overheid kunnen niet aansluiten op het Landelijk Schakelpunt. Zij kunnen dus geen gegevens inzien.

Filmpje